Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Affärsvärlden

Affärsvärlden ger ett neutralt råd för Godsinlösens nyintroduktion

Godsinlösen hanterar returer och reklamationer åt e-handelsbolag. Bolaget har vuxit snabbt de senaste åren och skall nu noteras på First North. Det skriver Affärsvärlden i en analys på onsdagen. Aktien ska börja handlas den 7 juli. Teckningskursen är 18,60 kronor per aktier.

Tidningen hittar en varningsflagga i erbjudandet inom ramen för sin granskning av nyintroduktioner. Det handlar om bristfällig information, prospektet saknar information om styrelse och ledning har konkurser i bagaget. Vidare anges ej en dryg tredjedel av teckningsåtagarna och det saknas kassaflödesanalys i det finansiella avsnittet.

Tidningen ser i sitt huvudscenario en potential på ett par års sikt på 1 procent i aktien.

"Uppsidan i vårt huvudscenario är ganska blygsam trots generösa antaganden. Optimisten hoppas att aktien får en "ESG-stämpel" och därmed en hyfsat hög värdering. Att några tidigare ägare säljer aktier i erbjudandet är ett minus. Sammantaget landar vi i en neutral hållning till Godsinlösen", skriver Affärsvärlden i sin slutsats.

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Nyheter om Godsinlösen

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien Godsinlösen

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: info@borskollen.se

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.