Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Affärsvärlden

Affärsvärlden ger ett neutralt råd för Godsinlösens nyintroduktion

Godsinlösen hanterar returer och reklamationer åt e-handelsbolag. Bolaget har vuxit snabbt de senaste åren och skall nu noteras på First North. Det skriver Affärsvärlden i en analys på onsdagen. Aktien ska börja handlas den 7 juli. Teckningskursen är 18,60 kronor per aktier.

Tidningen hittar en varningsflagga i erbjudandet inom ramen för sin granskning av nyintroduktioner. Det handlar om bristfällig information, prospektet saknar information om styrelse och ledning har konkurser i bagaget. Vidare anges ej en dryg tredjedel av teckningsåtagarna och det saknas kassaflödesanalys i det finansiella avsnittet.

Tidningen ser i sitt huvudscenario en potential på ett par års sikt på 1 procent i aktien.

"Uppsidan i vårt huvudscenario är ganska blygsam trots generösa antaganden. Optimisten hoppas att aktien får en "ESG-stämpel" och därmed en hyfsat hög värdering. Att några tidigare ägare säljer aktier i erbjudandet är ett minus. Sammantaget landar vi i en neutral hållning till Godsinlösen", skriver Affärsvärlden i sin slutsats.

❤️ Prenumerera på vårt nyhetsbrev med handplockade nyheter och ladda ner vår app för bolagsbevakning.

Nyheter om Godsinlösen

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Godsinlösen

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt