Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Affärsvärlden

Affärsvärlden ger ett neutralt råd för noteringsaktuella Eevia Health

Eevia Health vill ta in 24 miljoner kronor för att bygga ut sin fabrik som utvinner hälsosamma ingredienser ur de nordiska skogarnas bär. Kunderna är hälsokostbolag. Nyligen fick Eevia en stororder från USA. Det skriver Affärsvärlden i en analys på tisdagen.

Bolaget ska noteras på Spotlight Stock Market med första handelsdag den 29 juni.

Tidningen hittar inga varningsflaggor i erbjudandet inom ramen för sin granskning av nyintroduktioner.

"Eevia har uppvisat en god tillväxttakt sedan start, inte minst under starten på 2021. Den nya storordern dukar bordet för fortsatt tillväxt kommande år. Fortsätter 2021 som det startade ser det ambitiösa omsättningsmålet inte ut att vara omöjligt att nå. Positivt är även att vd har erfarenhet av bolagsbygge inom branschen. Avsaknaden av varningsflaggor kring själva noteringen är ytterligare ett plus", skriver Affärsvärlden.

"Vad gäller det höga marginalmålet exklusive avskrivningar på 15 procent är vi mer kluvna. Vi tror att bolaget behöver etablera ett starkt varumärke för att som tillverkningsbolag kunna uppvisa så pass goda marginaler. Vi är inte övertygade om att den generiska produktionen med organiska råvarorna och den gröna fabriken räcker hela vägen för att bygga ett sådant varumärke. Allt som allt landar vi i ett neutralt råd med tärningsbetyget tre", avslutar tidningen.

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Nyheter om Eevia Health

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Eevia Health

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt