Nyhet

Affärsvärlden

Affärsvärlden ger köpråd för Bokusgruppen i börsdebuten

Bokhandeln Bokusgruppen börjar i dag handlas som ett eget börsbolag efter avknoppningen från Volati. "Prislappen lyser rearöd", skriver Affärsvärlden i en analys på fredagen.

Tidningen ser i sitt huvudscenario på ett par års sikt en potential på 43 procent i aktien.

"Det är inte ovanligt att avknoppade bolag initialt får en låg värdering då ägare som inte investerat för att äga just den delen säljer sina aktier. Så kan det vara här. Nackdelen med bolaget är att lönsamheten alltid är skör i bolag som inte växer. Risknivån är hög av det skälet. För den lite mer värdeinriktade placeraren kan dock aktien vara intressant och i vår bok är detta ett köpråd. Det kan dock nämnas att Clas Ohlson är ett betydligt mer stabilt alternativ på liknande tema som också har en låg värdering och färskt köpråd från Affärsvärlden", skriver tidningen i sin slutsats.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Bokusgruppen

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Bokusgruppen

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt