Nyhet

Affärsvärlden

Affärsvärlden ger köpråd för Kitron

Norska kontraktstillverkaren Kitron värderas till rabatt mot både Note och Nolato. Nyligen skruvade bolaget ned sin prognoser för 2021 på grund av nedstängningar i Kina. Efterfrågan hos kunderna är däremot god och vinsttillväxten under 2022 ser ut att bli stark. Det skriver Affärsvärlden i en analys på torsdagen.

Tidningen ser i sitt huvudscenario på ett par års sikt en potential på 24 procent i aktien.

"Kitron har en solid finansiell historik och gynnas av trenden då alltfler bolag flyttar tillbaka produktionen till Europa. Aktien har de senaste året släpat efter sektorn. Vinsttillväxten under 2022 ser ut att bli god vilket brukar vara en bra värdedrivare för aktien. Komponentbrist är ett ständigt orosmoln men det är inget specifikt för just Kitron. Den som inte räds konjunkturoro och beroendet av enskilda kunder kan överväga en post", skriver Affärsvärlden i sin slutsats och ger köpråd.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Kitron

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Kitron

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt