Nyhet

Affärsvärlden

Affärsvärlden ger rådet att teckna Adtractions nyintroduktion

Affiliatenätverket Adtraction ska noteras på First North. Bolaget verkar i en komplex bransch men lyckas man hålla uppe tillväxttakten ser denna nyintroduktion ut att vara värd att teckna, skriver Affärsvärlden i en analys på onsdagen.

Tidningen hittar inga varningsflaggor i erbjudandet inom ramen för sin granskning av nyintroduktioner. Första handelsdag i aktien blir den 7 december.

"Om Adtraction fortsätter växa som vi tänker oss kommer bolaget växa in i värderingen kommande år. Då blir sannolikt även aktien bra. Förvärv tillkommer på toppen av våra estimat och kan ge ett hyggligt bidrag då bolaget efter noteringen sitter med knappt 80 miljoner kronor i nettokassa. Affiliatebranschen är komplex och det händer mycket inom digital marknadsföring. I Adtraction finns en del utestående frågetecken men vi lutar ändå att aktien kan vara värd att teckna", skriver Affärsvärlden i sin slutsats.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Adtraction

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Adtraction

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt