Affärsvärlden ger rådet teckna ej Nordisk Bergtekniks nyintroduktion

Nyhet

Affärsvärlden

Affärsvärlden ger rådet teckna ej Nordisk Bergtekniks nyintroduktion

Nordisk Bergteknik är på väg till Stockholmsbörsen. Bolaget vill profilera sig som en serieförvärvare. Det syns inte minst i värderingen. Affärsvärlden är skeptiska till huruvida bolaget har den stabila grund som krävs för att lyckas med detta, enligt en analys på torsdagen.

Teckningskursen är 26 kronor per aktie. Aktien ska börja handlas den 12 oktober.

Tidningen hittar två varningsflaggor i erbjudandet inom ramen för sin granskning av nyintroduktioner. Den första flaggan handlar om höga emissionskostnader, bolaget betalar 35 miljoner kronor i emissionskostnader, motsvarande 6,7 procent av erbjudandet. Den andra flaggan handlar om storaffär inför noteringen. Enbart i andra kvartalet har tre förvärv gjorts och avsiktsförklaringar om ytterligare två förvärv ingåtts.

Affärsvärlden ser i sitt huvudscenario på ett par års sikt en nedsida i aktien på 17 procent, vilket inte lockar. Tidningen landar i rådet tecknar ej.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Nordisk Bergteknik

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Därutöver rekommenderar vi också att du prenumererar på vårt nyhetsbrev samt laddar ner vår app (helt gratis). Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tycker vi att du ska spana in SAVR då du betalar 30-50% mindre i avgifter hos dem. En annan mäklare som erbjuder courtagefri aktiehandel är eToro - se vårt test av eToro här.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

När det kommer till utgifter som försäkringar kan vi verkligen rekommendera Hedvig. Vi bytte själva till Hedvig och sparar 2 436 kr per år i utgifter, jämför gärna själv på webben.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Nordisk Bergteknik

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev