Nyhet

Affärsvärlden

Affärsvärlden ger rådet teckna ej Pagero Groups nyintroduktion

Pagero Group är ett mjukvarubolag med globala ambitioner och röda siffror. Man behöver lyfta blicken och se bortom dagens höga förluster för att lockas av börsaktuella Pagero, skriver Affärsvärlden i en analys på fredagen.

Aktien ska noteras på First North den 22 oktober. Teckningskursen är 24 kronor per aktie.

Tidningen hittar två varningsflaggor i erbjudandet inom ramen för sin granskning av nyintroduktioner. Den första flaggan handlar om höga emissionskostnader, bolaget betalar 35 miljoner kronor i emissionskostnader, motsvarande 7,0 procent av erbjudandet. Den andra flaggan handlar om täta personkopplingar. Bolagets kommersiella chef är son till vd och styrelseledamoten Bengt Nilsson. Bolagets HR-chef är sedan 2019 anlitad som konsult genom avtal med ett bolag där Bengt Nilsson har ett majoritetsägande.

"Pagero är definitivt ett bolag som kan vara värt att äga. Det har lockande mjukvaruegenskaper och bra tillväxtutsikter. Det är inte direkt fel att teckna aktien för byrålådan och invänta en skördetid när de illröda förlustsiffrorna avtar om några år. Men vi avstår denna nyintroduktion. Vi är osäkra på om nuvarande tillväxttakt kan bära upp den höga värderingen, i alla fall kortsiktigt. Magkänslan är att det väntar bättre tillfällen att investera", skriver Affärsvärlden i sin slutsats och ger rådet teckna ej.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Pagero Group

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Pagero Group

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt