Affärsvärlden ger rådet teckna Safellos nyintroduktion, men överväg att sälja vid kursrusning

Nyhet

{newsItem.title}

Affärsvärlden ger rådet teckna Safellos nyintroduktion, men överväg att sälja vid kursrusning

Kryptomäklaren Safello rider på Bitcoin-haussen och ska nu notera sina aktier på First North, skriver Affärsvärlden i en analys på torsdagen. Första handelsdag blir den 12 maj.

Tidningen ser tre varningsflaggor i erbjudandet inom ramen för sin granskning av nyintroduktioner. Den första handlar om höga emissionskostnader, Safello betalar 5 miljoner kornor i emissionskostnader, motsvarande 11,9 procent av erbjudandet. Den andra flaggan handlar om tveksamma incitament, i listan över teckningsåtaganden återfinns en partner på Corpura. Corpura är finansiell rådgivare och certified adviser till Safello. Den tredje flaggan handlar om bristfällig information i prospektet.

"Erbjudandet till allmänheten är litet, cirka 33 miljoner kronor, och kan säkert övertecknas givet det stora intresset kring bitcoin. Om uppvärderingen håller i sig så kan det vara en bra ipo att teckna. Aktien är såklart bara för den som tror på att kryptovalutor blir ordentligt etablerat som fenomen och tillgångsklass. Bolaget har en i sammanhanget lång historik och flera etablerade tech-investerare i ryggen. Om man kommer igång med Safello Wallet kan det bli bra, men det ofärdiga erbjudandet utgör en stor risk. Vårt råd blir trots allt att teckna aktien men överväga att sälja vid en större initial uppgång", skriver Affärsvärlden i sin slutsats.

Du prenumererar väl på våra nyhetsbrev?

Vi slår också ett slag för Börskollens nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest läsvärda uppslagen från de tusentals olika nyheter, bloggar etc som syns i våra nyhetsflöden varje vecka. Detta väver vi samman med egna intervjuer, tävlingar och aktuella erbjudanden!

Nyheter om Safello

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Inlägget innehåller annonslänkar och skulle du ha några frågor går det bra att kontakta oss här.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos nätmäklarna Nordnet.se och Avanza.se kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier, fonder eller andra typer av värdepapper. För att handla fonder till så låg kostnad som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR. Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

Att hålla nere dina fasta kostnader är ett enkelt sätt att öka sin sparkvot. När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar är Hedvig med sin rimligt prissatta hemförsäkring ett givet tips. Dom skyltar med Sveriges nöjdaste kunder och själv sänkte vi vår kostnad för hemförsäkring med 2436 kr per år jämfört med det näst billigaste alternativet – pengar som vi istället nu kan placera på börsen. Jämför du med på deras hemsida!

Kom igång med bolagsbevakning i vår app

Vår populära kostnadsfria app erbjuder fler smidiga funktioner än vår hemsida - exempelvis kan du skapa personliga bolagsbevakningar och få pushnotiser via nya händelser.

Om aktien Safello

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev