Nyhet

Affärsvärlden

Affärsvärlden ger säljråd för Addlife och följer i spåren av insiders

Life science-bolaget Addlife är med sina två jätteförvärv nu större i Europa än i Norden. Det utgör en bra språngbräda för fortsatta förvärv. Samtidigt kommer minskad covid-försäljning att tynga marginalerna och den organiska tillväxten. Det skriver Affärsvärlden i en analys på fredagen.

"Det krävs väl tilltagna multiplar för att räkna hem aktien. Att insiders säljer lockar inte heller. I september sålde Roos aktier till ett värde av 400 miljoner kronor för att finansiera andra investeringar. Bolagets vd Kristina Willgård sålde så sent som i veckan aktier till ett värde av runt 32 miljoner kronor. Det motsvarar en minskning på drygt 20 procent. Allt som allt landar landar vi i ett säljråd", skriver Affärsvärlden i sin slutsats.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om AddLife

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien AddLife

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt