Affärsvärlden ger tummen upp för Flat Capital men det finns nackdelar

Nyhet

Affärsvärlden

Affärsvärlden ger tummen upp för Flat Capital men det finns nackdelar

Klarna-grundaren Sebastian Siemiatkowski noterar sitt investmentbolag Flat Capital. Fokus är på investeringar i onoterade bolag, där det största innehavet är just Klarna. Det skriver Affärsvärlden i en analys inför noteringen.

Flat Capital ska noteras på First North den 20 oktober. Teckningskursen är 10 kronor per aktie.

Tidningen hittar en varningsflagga i erbjudandet inom ramen för sin granskning av nyintroduktioner. Det handlar om tveksamma incitament, ”som en av Klarnas grundare är Sebastian Siemiatkowski god för många miljarder. Flat Capital som får ett börsvärde på under 300 miljoner kronor är därmed mer av ett familje-/kompisprojekt snarare än ett bolag där mycket står på spel för entreprenörerna", motiveras flaggan.

"Många av de noterade svenska investmentbolagen värderas till premie mot substansen. Med tanke på intresset för Klarna är det troligt att även Flat Capital kommer tillhöra den kategorin. Vi tror inte man tar skada av att teckna aktier då det nog är många som vill ta rygg på Flat Capital med makarna Siemiatkowski i spetsen", skriver tidningen.

"Samtidigt skall man inte glömma att risknivån är hög och värdemässigt utgör Flat Capital en liten del av makarnas förmögenhet. Flat Capital är dessutom ett väldigt litet investmentbolag med enbart en anställd, vd. Den som accepterar ovanstående premisser kan överväga en post. På lång sikt föredrar vi hellre några av de större noterade investmentbolagen", avslutar Affärsvärlden.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Flat Capital

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Därutöver rekommenderar vi också att du prenumererar på vårt nyhetsbrev samt laddar ner vår app (helt gratis). Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tycker vi att du ska spana in SAVR då du betalar 30-50% mindre i avgifter hos dem. En annan mäklare som erbjuder courtagefri aktiehandel är eToro - se vårt test av eToro här.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

När det kommer till utgifter som försäkringar kan vi verkligen rekommendera Hedvig. Vi bytte själva till Hedvig och sparar 2 436 kr per år i utgifter, jämför gärna själv på webben.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Flat Capital

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev