Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

AffärsvärldenFoto: Unsplash.com

Affärsvärlden neutrala till Sozap, användartillväxten ett frågetecken

Affärsvärlden ställer sig neutrala till Sozap då man bedömer att den "mediokra användartillväxten" utgör ett frågetecken. Bolaget får en trea i tärningsbetyg.

Mobilspelet Armed Heist anses uppvisa en lovande utveckling, och det finns sannolikt ytterligare förbättringspotential. Vidare finns det en tillväxtoption med ytterligare tre spel i pipeline, varav två ska lanseras redan i år.

Affärsvärlden är dock inte jättesugna på att satsa på ett bolag med bara en bevisad lyckträff, men det stora intresset bland vissa investerare talar för att aktien kan bli en snackis.

"Erbjudandet lär bli rejält övertecknat och vi ser därför inget skäl att avråda från aktien. Även om risken är stor att Sozap utan förvärv kommer förbli ett bolag med begränsade möjligheter att visa vinst på sista raden", skriver tidningen.

Två varningsflaggor har hittats, i form av tveksamma incitament och bristfällig information.

Augment Partners som är Sozaps finansiella rådgivare i IPO:n är aktieägare i bolaget. Därtill visar Sozap inte alla teckningsåtagare i noteringen.

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Nyheter om Sozap

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien Sozap

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: [email protected]

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.