Affärsvärlden ser uppsida i Haypp Group, men avstår från att ge rådet teckna

Nyhet

Affärsvärlden

Affärsvärlden ser uppsida i Haypp Group, men avstår från att ge rådet teckna

Haypp är en lovande e-handlare inom snus som också fått rejäl extra skjuts av obefintlig reglering och covid-19. Att befintliga ägare och ledning säljer aktier för närmare 400 miljoner kronor i samband med noteringen på First North stärker intrycket av att det kan bli stökigt på kort sikt, skriver Affärsvärlden i en analys på måndagen.

Tidningen ser i sitt huvudscenario på ett par års sikt en potential i aktien på 31 procent.

Affärsvärlden vågar dock inte riktigt ge rådet att teckna Haypp och pekar på den regulatoriska risken, risken för svagare utveckling i Norge i spåren av återöppnad gränshandel samt att insiders säljer rejält i noteringen. "Vi ser uppsida i aktien men här och nu synar vi gärna något kvartal eller två i noterad miljö innan vi vågar sätta ned foten", avslutar Affärsvärlden.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Haypp Group

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Därutöver rekommenderar vi också att du prenumererar på vårt nyhetsbrev samt laddar ner vår app (helt gratis). Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tycker vi att du ska spana in SAVR då du betalar 30-50% mindre i avgifter hos dem. En annan mäklare som erbjuder courtagefri aktiehandel är eToro - se vårt test av eToro här.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

När det kommer till utgifter som försäkringar kan vi verkligen rekommendera Hedvig. Vi bytte själva till Hedvig och sparar 2 436 kr per år i utgifter, jämför gärna själv på webben.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Haypp Group

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev