Nyhet

Affärsvärlden

Affärsvärlden slopar köprådet för Mofast efter misstänkt bulvanhärva

Vd och en styrelseledamot i fastighetsbolaget Mälardalen Omsorgsfastigheter, under namnändring till Mofast, misstänks vara inblandade i tvivelaktiga fastighetsaffärer, enligt TV4.

Fastighetsbolaget i fråga är Celon som köpte den aktuella fastigheten från Heba under 2019. Celon är storägare i Mofast. Personerna som misstänks är Celons grundare Eric Fischbein och dess vd Mathias Bjerkelius.

Eric Fischbein sitter i Mofasts styrelse och kommer fortsätta med det. Mathias Bjerkelius som är vd i Mofast lämnar dock sin post på dagen och ersätts av Dan Törnvall som sedan två år tillbaka sitter i styrelsen.

"Vår tidigare varning om tveksamma internaffärer kommer därmed i helt nytt ljus och vi slopar köprådet omgående", skriver Affärsvärlden i en analys på torsdagen.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Mofast

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Mofast

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt