Nyhet

Africa Energy riktkurs väntas höjas, testresultaten för Luiperd var bättre än väntat - Pareto

Africa Energys senaste testresultat från projektet Luiperd-1X var bättre än förväntat och en preliminär analys indikerar att Pareto kommer höja sin riktkurs med 0,5 till 0,7 kronor per aktie. Det framgår av en analys där rekommendationen köp upprepas med riktkursen 4 kronor.

Kondensatutbytet om cirka 130 fat / miljon kubikfot är bättre än förväntat och motsvarar ett vätske-ratio om 43 procent, mot väntade 25 procent Samtidigt var den totala produktionen om 9 820 fat av oljeekvivalenter per dag begränsad av utrustningen, vilket antyder en mycket högre produktion i utvecklingsstadiet.

Det ses även uppsidepotential i aktien i form av högre estimat för resurser och/eller lägre utvecklingskostnader per brunn.

Tim Hansson
tim.hansson@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Africa Energy

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Africa Energy

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt