Nyhet

Africa Energy rusar på besök av sydafrikansk oljeminister till oljeplattform

Lundinbolaget Africa Energy rusar drygt 10 procent på fredagen på beskedet att Sydafrikas oljeminister är på väg till oljeplattformen till havs där bolaget letar efter olja.

Beskedet får Pareto, som har köpstämpel på Africa Energy, att ana att något stort är på gång. Analyshuset påpekar att det är sällan som politiker av högre rang besöker torra brunnar och ser på besöket som en ”klart positiv indikator gällande de kommande borrningsresultaten som väntas meddelas inom kort”.

Pareto påpekar att en liknande händelse ägde rum tidigare vid upptäckten av olja vid brunnen Brulpadda, inte långt bort från var Africa Energy letar efter olja.

Africa Energy äger tio procent av brunnen men tillgången är en av bolagets mest värdefulla, enligt Pareto.

Aktien står i 3,97 kronor, att jämföra med Paretos riktkurs på 4,20 kronor. Aktien är hittills i år upp 115 procent.

Reno Santic
Nyhetsbyrån Finwire
https://twitter.com/finwire

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Africa Energy

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Africa Energy

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt