Nyhet

Africa

Africa Oil dubblar vinsten i andra kvartalet - överväger utdelning och återköpsprogram

Africa Oil dubblade resultatet i det andra kvartalet och ser till följd av sin starka finansiella position över att införa eventuell utdelning och aktieåterköpsprogram senare i år.

Totala vinster från samrisk- och intressebolag uppgick till 47,7 miljoner dollar (30,3), varav 37,5 miljoner dollar är erhållen utdelning från samriskbolaget Prime.

Africa Oil tog del av en oljeproduktion på 2 miljoner fat från Prime. Snittkostnaden per fat var 6 dollar, medan snittförsäljningspriset uppgick till 58 dollar per fat.

Resultatet efter skatt blev 38,4 miljoner dollar (19,2), en ökning med 100 procent mot föregående år.

Resultat per aktie hamnade på 0,08 dollar (0,04), vilket innebär en ökning med 100 procent mot föregående år.

Likvida medel uppgick till 35,1 miljoner dollar (39,4).

Africa Oil står fast vid sin produktionsguidning om att man för helåret kommer ta del av totalt mellan 24 000 och 28 000 fat olja per dag från Prime.

Africa Oils vd Keith Hill uppger att bolaget till följd av sin starka finansiella position överväger att antingen både eller enskilt införa en utdelningspolicy och ett aktieåterköpsprogram senare i år.

Africa Oil, MUSDQ2-2021Q2-2020Förändring
Nettoresultat38,419,2100,0%
Resultat per aktie, USD0,080,04100,0%
Likvida medel35,139,4-10,9%


http://media.finwire.com/media/FWM00641D6-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Africa Oil

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Africa Oil

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt