Nyhet

Africa Oil erhåller Prime-utdelning på 37,5 miljoner dollar och utökar kreditlina

Olje- och gasbolaget Africa Oil har erhållit en utdelning från sitt halvägda dotterbolag Prime Oil & Gas Cooperatief UA, betalat av lånefinansiering samt ökat upp en kreditlina. Det framgår av ett pressmeddelande.

Africa Oil har genom sitt ägande på 50 procent i Prime Oil & Gas Cooperatief UA fått en utdelning på 37,5 miljoner dollar från bolaget.

Från utdelningen har 25 miljoner dollar använts för att minska den utestående balansen i en skuld från BTG, vilket lett till att Africa Oil nu har betalt hela beloppet från BTG-lånet, som hade en löptid fram tills januari 2022.

Vidare har Africa Oil ökat en kreditlina som ursprungligen signerades i maj och uppgick till 150 miljoner dollar. Kreditlinan har ökats till 160 miljoner dollar och bolaget har totalt 62 miljoner dollar i outnyttjad finansiering från kreditlinan kvar.

Africa Oil har nu en kassa på 42 miljoner dollar och en nettoskuld på 56 miljoner dollar.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Africa Oil

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Africa Oil

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt