Nyhet

Africa Oil får sin sjätte utdelning från Nigeria

Lundinsfärens oljebolag Africa Oil har erhållit en sjätte utdelning från sitt nigerianska bolag Prime Oil and Gas, ett bolag som Africa Oil äger till 50 procent.

Totalt uppgick utdelningen till 37,5 miljoner dollar. Africa Oil kommer att använda 23,8 miljoner dollar av utdelningen till att minska ned skulderna. Sedan förvärvet av Prime slutfördes i januari 2020 har Africa Oil erhållit 200 miljoner dollar i utdelning.

"Prime har presterat mycket bra under det som har varit ett av de mest utmanande åren för vår bransch", säger vd Keith Hill i en kommentar.

Prime har också minskat ned sin skuld under perioden med 29 procent av huvudbeloppet vid årets början. Africa Oil-chefen skriver också att Africa Oil har minskat ned sitt lån med 44 procent från årets början. Lånet förfaller i januari 2022 och lånet skall vara återbetalt långt i förväg, skriver Hill.

Africa Oil skriver också att man arbetar nära den kenyanska regeringen och sina JV-partners i syfte att vidareutveckla South Lokichar. Bolaget tror fortsatt på en signifikant potential i projektet trots förseningar.

newsroom@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Africa Oil

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Africa Oil

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt