Nyhet

Africa Oil har erhållit vinstutdelning från Prime och ser ökad produktion i Egina oljefältet

Olje- och gasbolaget Africa Oil har erhållit sin sjunde vinstutdelning från Nigeria-tillgången Prime och rapporterar samtidigt positiva operationella nyheter från Egina oljefältet.

Prime har distribuerat en total utdelning på 75 miljoner dollar varav Africa Oil har mottagit 37,5 miljoner dollar av dessa, korresponderande till bolagets ägarandel i tillgången på 50 procent, enligt ett pressmeddelande.

Africa Oil planerar att använda 18 miljoner dollar av utdelningen till att reducera sin utestående balans i lånet hos BTG till 123 miljoner dollar.

Vidare rapporterar oljebolaget att oljefältet Egina har sett en signifikant ökning av sin produktion, till följd av att OPEC+ lättat på produktionstaken. I juni höjdes taket för produktionen till 173 000 fat olja per dag och i juli och augusti ska fältet få producera 181 000 respektive 177 000 fat olja per dag. Detta kan jämföras med snittproduktionen under det första kvartalet som låg på 152 000 fat olja per dag.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Africa Oil

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Africa Oil

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt