Nyhet

Africa Oil: Högre platåproduktion väntas i Kenya-projekt

Under det senaste året har olje- och gasbolaget Africa Oil och dess joint venture-partners genomfört omarbetningen av Project Oil Kenya och en högre oljeproduktionsplatå med 120 000 fat olja per dag planeras nu. Det framgår av ett pressmeddelande.

Total förväntad brutto-utvinning är 585 miljoner fat olja under fältets livslängd.

”Tillsammans med våra JV-partners har vi gjort betydande framsteg när det gäller att designa och optimera Project Oil Kenya. Jämfört med den tidigare fältutvecklingsplanen har vi ett mer ekonomiskt robust projekt, som jag är övertygad om är mer attraktivt för potentiella nya partners. Vi kommer att fortsätta att arbeta med våra JV-partner och Kenyas regering mot det slutliga investeringsbeslutet och jag är glad att våra intressen är helt anpassade till vad som är ett strategiskt viktigt projekt för Kenya", kommenterar vd och koncernchef Keith Hill.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Africa Oil

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Africa Oil

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt