Nyhet

Africa Oil ligger före planen med att minska skulden - ordförande (uppdatering)

(Lägger till mer info och förtydligar i näst sista stycket)

Africa Oils styrelseordförande John Craig skriver ett brev till aktieägarna där han hyllar bolagets arbete med att minska hävstången i balansräkningen. Detta var en prioritet för bolaget under 2021.

Balansräkningen rustades upp genom en för Africa Oils del attraktiv refinansiering av sitt företagslån, som ledde till betydligt lägre upplåningskostnader.

"Jag är glad över att vi ligger före vår plan att minska skulden efter att ha nått en skuldfri balansräkning tidigare än förväntat. Detta ger oss flexibiliteten att expandera och påskynda våra kapitalallokeringsplaner på ett disciplinerat sätt", skriver Craig.

Craig uppger också i brevet att styrelsen har diskuterat olika alternativ kring överföring av kapital till aktieägarna och stödjer implementeringen av det valda programmet under det nya året. Detaljerna håller på att slutföras och kommer att kommuniceras i samband med bokslutskommunikén i februari 2022, under förutsättning att externa godkännanden erhålls.

Vidare uppges det att man är också nöjda med arbetet att förbättra bolagets ESG-prestation, särskilt när det kommer till växthusgasutsläppen.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Africa Oil

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Africa Oil

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt