Nyhet

Africa

Africa Oil mer än dubblade vinsten i Q3

Africa Oil mer än dubblade resultatet i det tredje kvartalet och ser till följd av sin starka finansiella position över att införa eventuell avkastning till aktieägarna.

Totala vinster från samrisk- och intressebolag uppgick till 71,0 miljoner dollar (32,5).

Bolaget erhöll två utdelningar från Prime på motsvarande 112,5 miljoner dollar under det tredje kvartalet.
Resultatet efter skatt blev 58,5 miljoner dollar (21,2), och per aktie 0,12 dollar (0,04).

Likvida medel uppgick till 38,9 miljoner dollar (30,4). Kassan stod i 40,5 miljoner dollar vid årsskiftet.

Vd Keith Hill säger att utdelningarna från Prime har stärkt likviditeten betydande. Det har också gjort att han är övertygad nu om att bolaget kan leverera på två strategiska mål, förvärvet av produktionstillgångar och implementeringen av program om att återbetala kapital till aktieägare.

”Africa Oil-teamet arbetar hårt på både fronter och i relation till aktieägarnas avkastning slutför vi de ledningsplaner som kommer att behandlas av styrelsen i december. Jag förväntar mig att uppdatera marknaderna när vi har planen godkänd av styrelsen i slutet av detta år”, säger Keith Hill.


Africa Oil, MUSDQ3-2021Q3-2020Förändring
Nettoresultat58,521,2175,9%
Resultat per aktie, USD0,120,04200,0%
Likvida medel38,930,428,0%


http://media.finwire.com/media/FWM00699AB-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Africa Oil

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Africa Oil

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt