Afry förvärvar finska konsultbolaget Cubiq Analytics - Börskollen

Nyhet

Afry förvärvar finska konsultbolaget Cubiq Analytics

Teknikkonsulten Afry har ingått avtal om att förvärva finska konsultbolaget Cubiq Analytics, som levererar heltäckande data- och analyslösningar. Det framgår av ett pressmeddelande.

Cubiq Analytics intäkter kommer främst från sektorer i omvandling, såsom bioindustrin, ren energi och infrastruktur, där Afry redan är väldigt aktivt. Bolaget grundades 2016, har cirka 60 anställda och omsatte runt 67 miljoner kronor under 2020.

Afry uppger att förvärvet går i linje med bolagets strategi om att stärka sitt digitala erbjudande och möjliggöra för tillväxt inom digitala konsulttjänster.

"I och med förvärvet av Cubiq Analytics kan vi stärka vårt erbjudande inom digital konsultverksamhet och göra det möjligt för kunder världen runt att nyttja kompetensen inom data och analys hos Cubiq Analytics i takt med företagets utveckling", uppger Afry-chefen Roland Lorenz.

Förvärvet väntas genomföras i slutet av augusti och Cubiq Analytics ska konsolideras in i Afry från och med september.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om AFRY

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading och kryptovalutor

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien AFRY

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev