Afry förvärvar finskt konsultbolag - omsatte 46,6 miljoner euro 2020

Nyhet

Afry förvärvar finskt konsultbolag - omsatte 46,6 miljoner euro 2020

Teknikkonsulten Afry har ingått avtal om att förvärva finska konsultbolaget Vahanen, som har fokus på bygg- och fastighetssektorn, för en hemlighållen köpeskilling. Bolaget omsatte 46,6 miljoner euro under 2020, enligt ett pressmeddelande.

Förvärvet är villkorat av konkurrensgodkännande och ska komplettera och stärka Afrys bygg- och fastighetsverksamhet i Finland.

- Förbundet för finländsk byggindustri RT uppskattar att investeringarna i underhåll av
byggnader i Finland utgör 30-50 miljarder euro, cirka 10 procent av det totala värdet av
byggnadsbeståndet i Finland, skriver bolaget.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om AFRY

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading och kryptovalutor

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien AFRY

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev