Afry höjs till behåll av Handelsbanken - andra kvartalet bedöms vara en vändning för bolaget

Nyhet

Afry

Afry höjs till behåll av Handelsbanken - andra kvartalet bedöms vara en vändning för bolaget

Teknikkonsulten Afry höjs till behåll (sälj) med en rejält höjd riktkurs om 295 kronor (128) hos Handelsbanken som bedömer att andra kvartalet varit en vändning för bolaget. Det framgår av en analys.

"Vår tidigare riktkurs på 128 kronor baserades på att bolaget skulle värderas som ett icke-växande konsultföretag. Eftersom Afry nu är tillbaka i ett tillväxtläge anser vi att bolaget istället bör värderas i linje med sektorgenomsnittet", skriver analytikern Erik Elanders.

Under andra kvartalet växte samtliga fem affärssegment sin personalstyrka för första gången sedan 2019. För ett konsultbolag är personal lika med intäkter, varpå detta beskrivs som ett lovande tecken.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om AFRY

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading och kryptovalutor

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien AFRY

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev