AGCM Asia Growth minskade 0,2 procent i september - ökad retailförsäljning online gynnsamt för Alibaba och JD

Nyhet

AGCM Asia Growth minskade 0,2 procent i september - ökad retailförsäljning online gynnsamt för Alibaba och JD.com

Fonden AGCM Asia Growth RC SEK minskade 0,2 procent i september. Sedan årsskiftet har fonden minskat 1,7 procent. Det framgår av en månadsrapport från förvaltaren Gustav Rhenman.

Fondförvaltaren uppger att den kinesiska ekonomin nästintill återhämtat sig från coronapandemin. Flera positiva ekonomiska datapunkter kom in under månaden, bland dessa ökade den kinesiska retailförsäljningen online med 16 procent jämfört med samma period föregående år, vilket bådar gott för fondens innehav i Alibaba och JD.com.

Den 15 september införde USA sanktioner mot kinesiska Huawei som hindrar bolaget från att köpa teknikkomponenter från USA. Detta anser Rhenman kommer vara något positivt för fondens innehav i halvledarbolaget Samsung Electronics, som förmodligen kommer lyckas öka sin marknadsandel.

Avslutningsvis nämner Rhenman att Ant Financial, som äger kinas största digital betalningsplattform AliPay, planerar en börsnotering i Hongkong och Shanghai. Fondinnehavet Alibaba äger 33 procent av Ant Financial och börsnoteringen väntas värdera Ant Financial till 250 miljarder dollar.

Fondens tre största innehav per utgång av månaden var Alibaba, Tencent och COLI.

AGCM Asia Growth RC SEK, %september, 2020
Fond MM, förändring i procent-0,2
Fond i år, förändring i procent-1,7

Jakob Häger
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Därutöver rekommenderar vi också att du prenumererar på vårt nyhetsbrev samt laddar ner vår app (helt gratis). Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza och Nordnet kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. För att investera i fonder så billigt som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR där du kan äga över 1 300 av de bästa fonderna och betala 30-50 % mindre i avgifter, varje år!

Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter!

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar kan vi verkligen rekommendera Hedvig. Vi jämförde direkt på deras site och sänkte vår egen kostnad för hemförsäkring med 2 436 kr per år, jämfört med det näst billigaste alternativet. Pengar som nu läggs på sparande istället.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev