Agnafit Bidco gör en slutlig förlängning av acceptperioden i budet på Sobi till den 1 december
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Agnafit Bidco gör en slutlig förlängning av acceptperioden i budet på Sobi till den 1 december

Budgivaren Agnafit Bidco förlänger acceptperioden och frånfaller rätten att ytterligare förlänga acceptperioden i uppköpsbudet på läkemedelsbolaget Sobi. Det framgår av ett pressmeddelande.

Uppköpsbudet offentliggjordes den 2 september. Anmälningstiden har förlängts successivt. Agnafit Bidco har nu beslutat att ytterligare förlänga acceptperioden för erbjudandet till den 1 december samt att frånfalla rätten att ytterligare förlänga acceptperioden. Acceptperioden kommer alltså inte att förlängas bortom 1 december oavsett utfall i erbjudandet.

Agnafit Bidco har som tidigare meddelats frånfallit rätten att höja vederlaget i erbjudandet om 235 kronor per aktie, vilket i enlighet med Nasdaq Stockholms Takeover-regler innebär att Agnafit Bidco inte kan höja vederlaget i erbjudandet.

"Erbjudandet har varit utestående under en längre tid och det är Agnafit Bidcos uppfattning att det ligger i samtliga inblandade parters intresse att erbjudandet nu når en slutpunkt", skriver budgivaren.

Agnafit Bidco kommer att fortsätta sträva efter att uppnå ett ägande om mer än 90 procent i Sobi och därefter initiera tvångsinlösenförfarande avseende de återstående aktierna i Sobi såväl som verka för att aktierna i Sobi avnoteras från Nasdaq Stockholm.

Budgivaren hade per den 12 november har bolaget fått accept för motsvarande 85,2 procent av aktierna i Sobi, vilket har meddelats tidigare.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Swedish Orphan Biovitrum

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Swedish Orphan Biovitrum

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt