Nyhet

Aker BP tilldelar kontrakt värda cirka 440 miljoner norska kronor - bland annat till ABB

Norska energibolaget Aker BP tilldelar kontrakt till allianspartners värda cirka 440 miljoner norska kronor. Det framgår av ett pressmeddelande.

Kontrakten omfattar ny central plattform för oljeborrningen vid norska Valhall, samt en ny plattform och anslutning till King Lear-fältet.

En av kontraktsvinnarna är ABB, som ska stå för el, instrument, styrsystem och telekom för NCP och King Lear. Även Aker Solutions och Subsea7 tilldelas kontrakt.

"Detta är en viktig milstolpe i den fortsatta utvecklingen av Valhallsområdet. Genom denna utveckling kan Aker BP maximera värdeskapande från en befintlig fält. Dessutom kommer det att bidra till betydande värdeskapande för Aker BP, dess partners, ägare och det norska samhället", säger Ine Dolve, SVP Operations & Asset Development.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt