Nyhet

Aker

Aker Clean Hydrogen vill ta in 3 miljarder inför börsnotering

Aker Clean Hydrogen ska göra en riktad nyemission på cirka 3 miljarder norska kronor och därefter noteras på Oslobörsen (Euronext Growth).

Emissionen utgörs av upp till 187,5 miljoner nya aktier som säljs för 16 norska kronor styck. Erbjudandet är riktat till utvalda norska och internationella investerare.

Aker Clean Hydrogen värderas till 8 miljarder norska kronor innan emissionen.

I emissionen finns också möjligheten för garanterna att använda en övertilldelning på upp till 28,2 miljoner befintliga aktier, vilket kan inbringa bolaget ytterligare upp till cirka 450 miljoner norska kronor. Carnegie, DNB Markets och Pareto Securities har valts ut för emissionsuppdraget.

Efter emissionen, som väntas bli slutförd på fredagen den 5 mars, kommer bolaget att gå vidare till att listas på Euronext Growth. Första handelsdag är beräknad till den 10 mars.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt