Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Aker

Aker Clean Hydrogen vill ta in 3 miljarder inför börsnotering

Aker Clean Hydrogen ska göra en riktad nyemission på cirka 3 miljarder norska kronor och därefter noteras på Oslobörsen (Euronext Growth).

Emissionen utgörs av upp till 187,5 miljoner nya aktier som säljs för 16 norska kronor styck. Erbjudandet är riktat till utvalda norska och internationella investerare.

Aker Clean Hydrogen värderas till 8 miljarder norska kronor innan emissionen.

I emissionen finns också möjligheten för garanterna att använda en övertilldelning på upp till 28,2 miljoner befintliga aktier, vilket kan inbringa bolaget ytterligare upp till cirka 450 miljoner norska kronor. Carnegie, DNB Markets och Pareto Securities har valts ut för emissionsuppdraget.

Efter emissionen, som väntas bli slutförd på fredagen den 5 mars, kommer bolaget att gå vidare till att listas på Euronext Growth. Första handelsdag är beräknad till den 10 mars.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du högst sparränta just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella sparräntor för sparkonton för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Aker

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: info@borskollen.se

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 79 % av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.