Nyhet

Aktiemarknadsnämnden uttalar sig om storägarens förslag i Newton Nordic

Aktiemarknadsnämnden har uttalat sig om förslaget från Capital Conquest om att teknikbolaget Newton Nordic delar ut den befintliga verksamheten i samband med förvärvet av Influencer Panel.

Styrelsen hade bett Aktiemarknadsnämnden om dess synpunkter på utdelningsförslaget. Capital Conquests förslag går ut på att överlåta den befintliga verksamheten till ett dotterbolag och därefter dela ut dotterbolaget till aktieägarna. Men i förslaget nämns inga uppgifter om att de utdelade aktierna i dotterbolag ska noteras på annan jämförbar plats.

"Såvitt styrelsen förstår innebär Aktiemarknadsnämndens uttalande att Capital Conquests utdelningsförslag inte är förenligt med god sed på aktiemarknaden. Brott mot god sed på aktiemarknaden kan leda till disciplinära åtgärder från Nasdaq", skriver Newton Nordic i ett pressmeddelande.

I fredags skrev Breakit att Influencer Panel har köpt ytterligare aktier och teckningsoptioner i Newton Nordic. Planen är att ta över Newtons börsplats genom ett omvänt förvärv.

Nasdaq meddelade den 11 oktober att Newton Nordic med anledning av köpet måste genomgå en ny noteringsprocess för fortsatt notering på First North.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Newton Nordic

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Newton Nordic

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt