Nyhet

Aktiespararen ger köpråd för Embracer och säljråd för Fasadgruppen

Aktiespararen rekommenderar köp av Embracer i den senaste utgåvan. Tidningen ger rådet avvakta för Assa Abloy, Vimian, Lifco och Addlife samt lämnar säljråd för Fasadgruppen.

Fasadgruppen är en serieförvärvare i den traditionella byggsvängen. Att bygga en stor, nordisk specialist har hittills klaffat, men tidningen vågar inte ta ut svängarna för långt. "Risken i aktien är hög. Det kan gå vägen, men rådet blir ändå att inte köpa och i stället sälja av", skriver Aktiespararen.

Det växande spelbolaget Embracer är "mycket bättre än opium", skriver tidningen. Aktiespararen ger köpråd för Embracer som förtjänar sin plats i en bred, tillväxtorienterad portfölj, men måhända inte i dag som en kärninvestering för änklingar och moderslösa.

Låskoncernen Assa Abloy är en serieförvärvare med nära trettio års historik. Aktien ser fullvärderad ut och tidningen ger rådet behåll med riktkursen 290 kronor på ett års sikt.

Vimian är ett tämligen hastigt ihopköpt djurhälsobolag som ska fortsätta växa med en halsbrytande hastighet på en marknad som växer i rekordfart. Aktien började i juni att handlas på First North. Aktien är mycket högt värderad och Aktiespararen ger rådet avvakta en kurssvacka innan köp.

Industrikonglomeratet Lifco har en attraktiv affärsmodell och en stabil huvudägare i Carl Bennet som lockar nya anställda och aktieägare med långsiktig belöning. Aktien är dock ansträngt högt värderad och tidningen ger rådet att lyfta blicken flera år framåt och behålla aktien.

Life science-bolaget Addlife växer snabbt med stöd av förvärv, vilket också syns i aktiekursen som stigit rejält. "Aktien är smådyr men en kursdipp kan ge köpläge", bedömer Aktiespararen och ger rådet avvakta i dagsläget.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt