Aktiespararen ger köpråd för Ratos, Kinnevik och Investor, säljråd för Latour
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Aktiespararen ger köpråd för Ratos, Kinnevik och Investor, säljråd för Latour

Aktiespararen

Aktiespararen analyserar flera investmentbolag, inklusive riskkapitalbolaget EQT, i den senaste utgåvan av tidningen. Det resulterar i köpråd för Ratos, Kinnevik och Investor, rådet behåll för Industrivärden och EQT samt säljråd för Latour.

Ratos är spretigt men på väg in i tillväxt. "Den som letar efter udda ägar- eller investmentbolag med en del av vändningsresan ointeckad kan utan att offra nattsömen köpa bolaget upp till kurser på 70 kronor", skriver Aktiespararen och ger köpråd.

Det finns en uppenbar risk för att Kinnevik inte kan försvara dagens substanspremium på nästan 30 procent, men bolaget har överraskat förut. "I en väl diversifierad portfölj av investmentbolag är Kinnevik ett självklart inslag. Aktiespararens rekommendation är köp med en riktkurs på 400 kronor", skriver tidningen.

Investor har en bra historik och framtidsutsikterna ser också goda ut. "Kortsiktigt är aktien inte ett fynd men långsiktigt är aktien ett starkt kort i barnbarnens portföljer med riskspridning som till låg risk kan väga tungt. VI köper, igen och igen", skriver tidningen.

Industrivärden har köpvärda portföljinnehav i tungviktarna Sandvik och Volvo, men aktien handlas utan substansrabatt och Aktiespararen ger därför rådet behåll.

Latours skicklighet motiverar en hög värdering, men kortsiktigt har värderingen och substanspremien blivit överdriven hög, bedömer tidningen som därför ger säljråd.

EQT är egentligen inget investmentbolag. Det är snarare en mycket dyr specialförvaltare. "Hög risk, extrem hög värdering men ett välskött, starkt bolag som på Stockholmsbörsen är unikt i sitt slag. EQT är en klassisk "behåll, men dansa-nära utgången" placering", skriver Aktiespararen och ger rådet behåll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien EQT

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt