Aktiespararen ger köpråd för Ratos, Kinnevik och Investor, säljråd för Latour

Nyhet

Aktiespararen

Aktiespararen ger köpråd för Ratos, Kinnevik och Investor, säljråd för Latour

Aktiespararen analyserar flera investmentbolag, inklusive riskkapitalbolaget EQT, i den senaste utgåvan av tidningen. Det resulterar i köpråd för Ratos, Kinnevik och Investor, rådet behåll för Industrivärden och EQT samt säljråd för Latour.

Ratos är spretigt men på väg in i tillväxt. "Den som letar efter udda ägar- eller investmentbolag med en del av vändningsresan ointeckad kan utan att offra nattsömen köpa bolaget upp till kurser på 70 kronor", skriver Aktiespararen och ger köpråd.

Det finns en uppenbar risk för att Kinnevik inte kan försvara dagens substanspremium på nästan 30 procent, men bolaget har överraskat förut. "I en väl diversifierad portfölj av investmentbolag är Kinnevik ett självklart inslag. Aktiespararens rekommendation är köp med en riktkurs på 400 kronor", skriver tidningen.

Investor har en bra historik och framtidsutsikterna ser också goda ut. "Kortsiktigt är aktien inte ett fynd men långsiktigt är aktien ett starkt kort i barnbarnens portföljer med riskspridning som till låg risk kan väga tungt. VI köper, igen och igen", skriver tidningen.

Industrivärden har köpvärda portföljinnehav i tungviktarna Sandvik och Volvo, men aktien handlas utan substansrabatt och Aktiespararen ger därför rådet behåll.

Latours skicklighet motiverar en hög värdering, men kortsiktigt har värderingen och substanspremien blivit överdriven hög, bedömer tidningen som därför ger säljråd.

EQT är egentligen inget investmentbolag. Det är snarare en mycket dyr specialförvaltare. "Hög risk, extrem hög värdering men ett välskött, starkt bolag som på Stockholmsbörsen är unikt i sitt slag. EQT är en klassisk "behåll, men dansa-nära utgången" placering", skriver Aktiespararen och ger rådet behåll.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Därutöver rekommenderar vi också att du prenumererar på vårt nyhetsbrev samt laddar ner vår app (helt gratis). Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tycker vi att du ska spana in SAVR då du betalar 30-50% mindre i avgifter hos dem. En annan mäklare som erbjuder courtagefri aktiehandel är eToro - se vårt test av eToro här.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

När det kommer till utgifter som försäkringar kan vi verkligen rekommendera Hedvig. Vi bytte själva till Hedvig och sparar 2 436 kr per år i utgifter, jämför gärna själv på webben.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev