Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Ålandsbanken Premium 50 Placeringsfond ökade 1,64 procent i juni

Fonden Ålandsbanken Premium 50 Placeringsfond steg 1,64 procent i juni. Sedan årsskiftet har fonden minskat 3,91 procent. Det framgår av en månadsrapport.

Förvaltaren Niklas Wellfelt kommenterar juni månad.

"Makroekonomiska data fortsatte att förbättras, vilket är viktigt för att vinstförväntningarna ska kunna infrias. Aktiemarknaden framstår generellt som något högt värderad och det krävs därför en positiv utveckling för företagsvinsterna för att få stöd för fortsatta uppgångar framöver. Fondens avkastning var förhållandevis stark i relation till jämförelseindex under månaden. Avkastningen låg också i överkant i jämförelse med andra fonder av samma karaktär."

Allokeringen, det vill säga fördelningen av portföljen mellan tillgångsslag, bidrog positivt i termer av en övervikt i aktier. Inom ramen för räntedelen av portföljen bidrog en övervikt i företagsobligationer med begränsad kreditrisk (Investment Grade) likväl som en övervikt i segmentet med högre kreditrisk (High Yield) positivt till avkastningen.

Inför juni månad gjordes inga förändringar i den övergripande allokeringen mellan tillgångsslagen aktier och räntor. Däremot inom aktiedelen av portföljen ökades exponering mot Eurozonen, finansierat av en lägre vikt i Nordamerika, där förvaltaren valde att realisera kursvinster inom USA:s teknologisektor. Mot bakgrund av fortsatt stabiliserade kreditmarknader justerades risktagande upp inom räntedelen av portföljen, via en ökad vikt i segmentet med högre kreditrisk (High Yield) finansierat av en lägre andel företagsobligationer med lägre kreditrisk (Investment Grade).

Största innehav i fonden var per utgången av månaden följande, i procent av fonden.
Apple 0,38
Amazon 0,32
Microsoft 0,30

Ålandsbanken Premium 50 Placeringsfond, %juni, 2020
Fond MM, förändring i procent1,64
Fond i år, förändring i procent-3,91

Love Josefsson
love@finwire.se, 0708-97 44 06
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

❤️ Prenumerera på vårt nyhetsbrev med handplockade nyheter och ladda ner vår app för bolagsbevakning.

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Ålandsbanken

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt