Nyhet

Ålandsbanken

Ålandsbanken ser stora möjligheter för Zaptec - Di

Laddstationsbolaget Zaptec tros ha stora möjligheter, och kan fortsätta växa snabbare än den heta billaddarmarknaden, menar Ålandsbanken. Det skriver Dagens industri som tagit del av en analys.

Bolaget ska snart börja tillverka en ny laddare, Zaptec Go, som kommer ha en lägre produktionskostnad och högre bruttomarginal trots ett lägre pris än konkurrenter.

Ålandsbankerna ser Zaptec som ett av de bästa spelen på den strukturella tillväxten i elbilar men medger att värderingsmultiplarna för bolaget är höga.

Zaptec redovisade igår en omsättning som i relativa termer ökade med 70,3 procent med ett rörelseresultat om -1,7 miljoner norska kronor.

Sedan noteringen i höstas har aktien stigit knappt 500 procent.

https://www.di.se/live/analyshus-zaptec-ett-av-de-basta-spelen-pa-laddningsmarknaden/?variantType=REGISTER-WALL&loggedin=true

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Zaptec

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Zaptec

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt