Nyhet

Alibaba

Alibaba lanserar elbil ihop med SAIC Motor

Alibaba har tillsammans med Kinas största biltillverkare SAIC presenterat nya sedan-elbilen IM, rapporterar Nikkei Asia.

Fordonet är utrustat med batterier från Kinas största batteritillverkare CATL och förbokningar kommer att börja tas emot i april i samband med en bilmässa i Shanghai. Efter IM-sedanen står en SUV-version på tur med planerade leveranser under 2022.

Alibabas elbilssatsning är ett resultat av tekniksamarbetet som inleddes med SAIC 2014. Det hela blev mer formaliserat i slutet av förra året. Då bildades ett samriskbolag på området med SAIC Motor som största ägare på 54 procent. Resten ägs av Alibaba och Shanghai Zhangjiang Hi-Tech Park Development.

Alibaba är sedan tidigare också en uppbackare av kinesiska elbilsstartupen Xpeng Motors.

https://asia.nikkei.com/Spotlight/Electric-cars-in-China/Alibaba-launches-electric-car-in-tie-up-with-SAIC

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Alibaba ADR

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Alibaba ADR

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt