Nyhet

Alltainer förvärvar sin återförsäljare Container Solutions Worldwide

Sjöcontainerbolaget Alltainer förvärvar Container Solutions Worldwide, CSW, som har varit dess återförsäljare i USA och Kanada. Det framgår av ett pressmeddelande.

Genom köpet får Alltainer direktförsäljning till alla kunder och en mer dedikerad försäljningsorganisation, heter det.

"Förvärvet kommer också påverka lönsamheten positivt i Alltainer, när vi nu kan ta tillgodo den marginal som hittills varit förbehållen CSW på försäljningen på USA. CSW kommer dessutom med ett antal nya prospekts, båda i USA och i Afrika som ännu inte blivit till order", säger vd Jakob Kesje.

Alltainer betalar 5 miljoner kronor för CSW i form av en revers. Efteråt kommer reversen att kvittas mot nya aktier i Alltainer, vars pris kommer att fastställas utifrån den viktade snittkursen mellan 11-24 november.

CSW hade förra året en omsättning på 8,23 miljoner kronor med ett rörelseresultat på 640 000 kronor. Alltainer kommer tillträda bolaget den 1 december.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Alltainer

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Alltainer

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt