Nyhet

Alltainer

Alltainer påverkas fortsatt av corona - förväntar sig gradvis förbättrad lönsamhet

Containerspecialisten Alltainer redovisar mindre intäkter i räkenskapsårets fjärde kvartal. Företaget har fortsatt påverkats av pandemin.

Intäkter uppgick till 0,2 miljoner kronor. Rörelseresultatet blev -2,6 miljoner kronor. Resultat per aktie hamnade på -0,38 kronor. Bolaget bildades hösten 2019 och några jämförelsetal för perioden innan juli-september 2020 är inte framtagna.

"Vår största marknad USA har varit påverkat till den grad att orderinflödet har legat långt under förväntan. Glädjande är dock att vi i april landade en order från Mountain Container på kontorenheter som kan bidra med en basproduktion för vår verksamhet i Vietnam. Flödet av kontorscontainer har förskjutits och försvårats pga av höjda frakter och svårighet med att få plats på fartygen från Vietnam till USA. Jag bedömmer att detta kommer hålla i sig också under hösten. Vi arbetar givetvis med få igång flödet så fort som möjligt", skriver vd Jakob Kesje i rapporten.

Alltainer har bearbetat svenska och europeiska kunder. Företaget har landat en order från Dakr Edition och förhoppningen är att satsningen skall ge fler order under hösten.

"Jag förväntar mig att vi under hösten skall komma upp i produktion och stadigt kunna förbättra lönsamheten. Vi ser även att USA kommer återgå till en mer normal situation och orderinflödet skall komma igång under hösten", avslutar han sitt vd-ord.

Vietnam har påverkats negativt av pandemin och fabriken har varit stängd under en period på grund av lockdown. Nu är samtliga anställda vaccinerade och bolaget kommer att kunna börja att producera de order som ligger.

Alltainer, MkrQ4-2020/2021
Nettoomsättning0,2
Rörelseresultat-2,6
Resultat per aktie, kronor-0,38


http://media.finwire.com/media/FWS00649B4-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Alltainer

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Alltainer

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt