Nyhet

Alltainer

Alltainer rapporterar förlust i andra kvartalet, anställt ny produktionschef med Intel-bakgrund

Sjöcontainerbolaget Alltainer som bildades under hösten 2019 och som börsnoterades nyligen rapporterar förlust för andra kvartalet i sitt räkenskapsår.

Intäkterna landade på 0,7 miljoner kronor. Inga jämförelsesiffror ges.

Rörelseresultatet blev -2,5 miljoner kronor.

Resultat per aktie hamnade på -0,36 kronor.

Bolagets vd Jakob Kesje skriver i en kommentar till rapporten att han nyligen kommit hem efter fem veckor i Vietnam, och det anses finnas mycket att berätta.

"Vi har skrivit på kontrakt för en större och mer verksamhetsanpassad fabrik, med tillträde den 1 april 2021. Genom de nya produktionslokalerna kommer vi samla vår produktion på en plats till skillnad från dagens två olika produktionsytor. De nya lokalerna kommer att effektivisera vår produktion väsentligt och positivt bidra till att fasthålla och utbygga kvalitetsnivån i vår produktion", skriver vd:n.

Han berättar vidare att man anställt en ny produktionschef med bakgrund från Bosch och Intel
i Vietnam.

"Med den nya produktionschefen kan vi införa uppdaterade strukturerade arbetsformer och system i vår produktion", berättar bolagschefen.

Utifrån det orderläge Alltainer har idag så bedömer vd:n att bolaget även kommande kvartal kommer visa negativt resultat.

"Marknaden är svårbedömd, men vi ser ett fortsatt ökat intresse för våra produkter. Med de förändringar som vi nu genomför i vår produktionsanläggning och den feedback vi löpande får från våra kunder, har vi ett bra utgångsläge för framtiden", tillägger Kesje.

Alltainer, MkrQ2-2020
Nettoomsättning0,7
Rörelseresultat-2,5
Resultat per aktie, kronor-0,36


http://media.finwire.com/media/FWS005A7E0-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Alltainer

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Alltainer

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt