Nyhet

Alltainer

Alltainer rapporterar förlust i tredje kvartalet - ökad orderingång väntas efter coronapandemin

Sjöcontainerbolaget Alltainer rapporterar förlust i tredje kvartalet i sitt brutna räkenskapsår. Bolaget bildades hösten 2019 och noterades nyligen, några jämförelsetal för perioden innan juli-september 2020 är inte framtagna.

Omsättningen uppgick till 0,6 miljoner kronor.

Rörelseresultatet och resultatet efter skatt blev -1,5 miljoner kronor.

Resultat per aktie hamnade på -0,23 kronor.

Kassaflödet från löpande verksamhet uppgick till -3,7 miljoner kronor.

Likvida medel uppgick till 4,3 miljoner kronor.


"Början av 2021 har varit påverkat av den globala pandemin, och vi har känt det tydligast i form av uppskjutna order från annars intresserade kunder. Vi har använt tiden till att förbereda vår produktionsanläggning i Vietnam inför den ökade orderingång som vi förväntar när kunderna vaknar efter coronapandemin", skriver bolagets vd Jakob Kejse i rapporten.

Efterfrågan på bolagets största marknad, USA, väntas återgå till normala förhållande under sommaren vilket bör generera nya ordrar.

Alltainer, MkrQ3-2020
Nettoomsättning0,6
Rörelseresultat-1,5
Nettoresultat-1,5
Resultat per aktie, kronor-0,23
Kassaflöde från löpande verksamhet-3,7
Likvida medel4,3


http://media.finwire.com/media/FWS005FD25-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Alltainer

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Alltainer

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt