Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Alm. Brand säljer pensionsverksamhet för miljardbelopp och höjer helårsprognosen

Danska försäkringsbolaget Alm. Brand har ingått avtal med Nordic I&P att sälja Alm. Brand Liv og Pension för en köpeskilling på 1,1 miljarder danska kronor. Bolaget gör en reavinst före skatt på 565 miljoner danska kronor. Det framgår av ett pressmeddelande.

Alm. Brand höjer sin vinstprognos för helåret 2021 till ett konsoliderat resultat före skatt på 1 200 till 1 250 miljoner danska kronor, jämfört med tidigare prognos på 700 till 750 miljoner danska kronor.

Alm. Brand har ingått ett distributionsavtal med Nordic I&P för försäljningar av pensionsförsäkringar.

Försäljningen av Alm. Brand Liv og Pension frigör kapital i Alm. Brand på omkring 900 miljoner danska kronor, vilket väntas användas till att minska storleken på den planerade nyemissionen i samband med förvärvet av Codan.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Alm. Brand

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Alm. Brand

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt