Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Alma

Alma Media lämnar positiv vinstvarning och höjer helårsguidningen efter stark utveckling i andra kvartalet

Finska mediejätten Alma Media lämnar en positiv vinstvarning och höjer sin helårsguidning, efter att samtliga verksamhetssegment utvecklats starkare än väntat i det andra kvartalet. Det framgår av ett pressmeddelande.

Intäkterna och det justerade rörelseresultatet för helåret väntas bli signifikant högre än under 2020, då intäkterna uppgick till 230 miljoner euro och det justerade rörelseresultatet var 45,4 miljoner euro.

I sin tidigare guidning för helåret väntades intäkterna och det justerade rörelseresultatet växa något jämfört med det föregående året.

Utvecklingen i andra kvartalet har varit starkare än väntat med god organisk tillväxt och värdeadderande förvärv. Bland de starkt presterande verksamhetsområde finns reklamförsäljning, där intäkterna ökade med nära 70 procent på årsbasis.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Alma Media

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Alma Media

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt