Nyhet

Alteco

Alteco Medical minskade förlusten, räknar med att ingå fler distributörsavtal under året

Medicinteknikbolaget Alteco Medical redovisar en ökad omsättning och minskad förlust under andra kvartalet jämfört med året innan.

Omsättningen steg till 2,3 miljoner kronor (1,7).

"Försäljningsökningen består fortsatt i att våra etablerade distributörer ökar försäljningen på sina respektive marknader. Vi kan konstatera att vårt proaktiva arbete med utökad aktiv support och marknadsföring ger effekt där vi redan har aktiva distributörer", säger vd Fredrik Jonsson.

Rörelseresultatet blev -0,9 miljoner kronor (-1,1).

Resultatet före och efter skatt var -0,9 miljoner kronor (-1,2), och per aktie -0,02 kronor (-0,02).

Kassaflödet från löpande verksamhet uppgick till -2,2 miljoner kronor (-2,3).

Bolaget har under perioden tecknat avtal med nya distributörer inom flera stora europeiska marknader.

"Vi räknar också med att fler nya distributörer kommer att kontrakteras under resterande del av 2021 då vi får positiva signaler om att vår produkt efterfrågas allt mer. Tecknandet av avtal på nyckelmarknader som Tyskland ger också positiva signaler till andra marknader som ser större marknader som referenser", säger Jonsson.

Alteco Medical, MkrQ2-2021Q2-2020Förändring
Nettoomsättning2,31,735,3%
Rörelseresultat-0,9-1,1
Resultat före skatt-0,9-1,2
Nettoresultat-0,9-1,2
Resultat per aktie, kronor-0,02-0,02
Kassaflöde från löpande verksamhet-2,2-2,3


http://media.finwire.com/media/FWS0064A89-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Alteco Medical

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Alteco Medical

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt