Nyhet

Altia och Arcus får klartecken för samgående, men kända varumärken säljs till Galatea

De bägge tillverkarna av alkoholhaltiga drycker, finska Altia och norska Arcus, har nu fått alla regulatoriska klartecken för samgåendet mellan bolaget, vilket förväntas slutföras i tredje kvartalet i år. Samgåendet uppges skapa synergier på 8-10 miljoner euro. Det framgår av ett pressmeddelande.

Samgåendet aviserades i slutet av september 2020 och sker genom att Arcus uppgår i Altia som övertagande bolag.

Altia och Arcus har nu kommit överens med myndigheterna om vilka varumärken som måste säljas för att affären ska godkännas.

Ett bindande avtal har tecknats med Galatea som köper Altias varumärken Skåne Akvavit, Hallands Fläder, Brøndums och Grönstedts tillsammans med Arcus varumärken Akevitt Spesial, S.P.R.T. och Dworek.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt