Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Altice-grundare vill öka ägandet i BT Group - Reuters

Miljardären Patrick Drahi är ute efter att öka sitt ägande i brittiska telekombolaget BT Group, säger insynspersoner till Reuters.

Drahi äger via Altice UK 12,1 procent av aktierna i BT. Posten förvärvades i juni. Sedan dess har BT-aktien tappat 15 procent och är ned totalt cirka 46 procent över de senaste fem åren.

Samtidigt håller BT på att rulla ut sin fiberoptik, något Drahi bedömer kommer lyfta värdet på bolaget. Därför uppges han nu vilja öka posten. Enligt källor kommer en aktieuppbyggnad i BT att involvera dess näst största ägare Deutsche Telekom som sitter på 12,06 procent.

Deutsche Telekoms vd Tim Höttges uppgav i förra veckan att man håller alla alternativ öppna kring BT-aktierna.

Altice UK, BT och Deutsche Telekom har samtliga avböjt att kommentera.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt