Altor-backade RevolutionRace noterar sig på Nasdaq Stockholm
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Altor-backade RevolutionRace noterar sig på Nasdaq Stockholm

Altor-backade

Noteringarna i Stockholm fortsätter. Nu meddelar RevolutionRace, som säljer funktionskläder digitalt och som backats av Altor, att man avser att notera sig på Nasdaq Stockholm. Noteringen avses genomföras under det andra kvartalet i år.

RevolutionRace siktar på att sälja kläder till friluftsorienterade personer. Bolaget har sålt miljontals plagg sedan starten 2013. Modellen är så kallad D2C, vilket innebär att man digitalt säljer sina kläder direkt till konsument utan några som helst mellanhänder.

Företaget har utvecklats starkt historiskt. Den genomsnittliga tillväxten har varit 71,6 procent från 30 juni 2019 till 31 mars 2021. Den justerade rörelsemarginalen var 27,3 procent för de senaste nio månaderna, vilken sträckte sig fram till den 31 mars i år. Bolaget säljer idag till cirka 35 länder varav Tyskland är den största marknaden.

I samband med noteringen kommer Altor Fund IV (No.1) och Altor Fund IV (No.2) samt Nyrensten Global Holding att sälja aktier. Dessa äger idag 61 respektive 34 procent. Villkor kommer att presenteras i samband med att prospektet blir klart.

E-handelsveteranen tillika ordföranden Paul Fischbein kommenterar noteringen följande.

”Under ledning av bolagets vd Pernilla Nyrensten och med Niclas Nyrenstens känsla för produkterna har RevolutionRace blivit ett snabbt växande varumärke som uppskattas av en bred målgrupp. Den starka utvecklingen inom e-handel, i kombination med en mycket skalbar digital D2C-modell, talar för att det finns mycket goda förutsättningar för fortsatt lönsam tillväxt. Bolaget har, med Pernilla som vd, redan åstadkommit imponerande mycket, men det finns fortfarande stora möjligheter att utveckla bolaget ännu mer. Styrelsen anser att det nu är rätt tidpunkt för RevolutionRace att ta steget mot en börsnotering. Jag ser väldigt mycket fram emot att, tillsammans med styrelse och ledning, fortsätta att utveckla bolaget och gläds åt att erbjuda möjligheten för en bredare grupp av aktieägare att följa med på en spännande resa", uppger han.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Revolutionrace

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Revolutionrace

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt