Nyhet

Ambu

Ambu släpper definitiva siffror - spår organisk tillväxt på 15-19 procent nästa år

Danska läkemedelsbolaget Ambu, som tidigare har vinstvarnat, har släppt en definitiv rapport för det fjärde kvartalet i det brutna räkenskapsåret. Bolaget spår en organisk tillväxt på 15-19 procent nästa år.

Omsättningen steg 17,9 procent till 1 027 miljoner danska kronor (871).

Rörelseresultatet blev 4 miljoner danska kronor (29), med en rörelsemarginal på 0,4 procent (3,3).

I utdelning föreslås 0,29 danska kronor (0,29).

Bolaget spår en organisk tillväxt på 15-19 procent nästa år. Tillväxten väntas bli baktung i och med lanseringar sker. I det första kvartalet väntas en oförändrad utveckling.

Rörelsemarginalen väntas bli 7-9 procent. Under föregående nyligen avslutade året var marginalen 8,5 procent. I det första kvartalet väntas den bli låg för att sedan gradvis skalas upp.

Ambu, MdkkQ4-2020/2021Q4-2019/2020Förändring
Nettoomsättning1 02787117,9%
Rörelseresultat429-86,2%
Rörelsemarginal0,4%3,3%
Utdelning per aktie, dkk0,290,290,0%


http://media.finwire.com/media/FWM0069291-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Ambu

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Ambu

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt