Nyhet

Amerikanska

Amerikanska detaljhandelsjättar chartrar fraktfartyg

USA:s största detaljhandelsbolag som Walmart, Costco och Home Depot har börjat chartra fraktfartyg för att snabbare få leveranser av varor. Det rapporterar Wall Street Journal.

Det beskrivs som en dyr åtgärd men som bolagen är villiga att ta för att kunna fylla på hyllorna inför högsäsongen. Det tar idag cirka 80 dagar att transportera varor över Stilla havet, vilket är dubbelt så länge som innan pandemin.

De fartyg som detaljhandelsjättarna chartrar uppges vara mindre än de som drivs av exempelvis rederijätten Maersk. Samtidigt är de mycket dyrare. Ett fartyg som kan hysa cirka 1 000 containers är dubbelt så dyrt att flytta som ett med 20 000 containers ombord, enligt freight forwarders (aktörer som organiserar transporter åt personer eller företag).

De mindre fartygen har dock en fördel i att de kan docka vid mindre hamnar på den amerikanska västkusten. De stora fartygen väntar idag i köer utanför de stora hamnarna i USA för att lasta av sina varor.

https://www.wsj.com/articles/biggest-u-s-retailers-charter-private-cargo-ships-to-sail-around-port-delays-11633858380

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt