Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Amerikanska flygbolag förbereder sig för störningar i samband med 5G-utrullning - WSJ

Flygbolagen i USA förbereder sig för potentiella flygstörningar i samband med utrullningen av 5G-tjänster från och med 5 januari. Det skriver Wall Street Journal med hänvisning till branschkällor.

Det hela bottnar i att telekombolagen och amerikanska luftfartsmyndigheten, FAA, har delade åsikter kring vilken risk den trådlösa tekniken innebär för flygplan. Medan telekombolagen säger att tekniken inte utgör en fara, oroas FAA över hur att de frekvenser som mobilsignalerna använder eventuellt kan störa cockpitsystemen.

Flygbolagen har nu hamnat i kläm mellan de två och inväntar nya besked från FAA om vilka restriktioner som kommer gälla från den 5 januari. Enligt en källa väntas FAA komma med ett besked veckan innan.

FAA har tidigare denna månad utfärdat ett första direktiv som förbjuder flygbolagen att landa i dåligt väder vid något av 46 amerikanska storstadsområden där tekniken börjar användas från 5 januari.

https://www.wsj.com/articles/airlines-brace-for-flight-restrictions-in-5g-standoff-11639929603

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt