Amerikanska konsumenter spenderade 56,9 miljarder dollar på spel under 2020

Nyhet

{newsItem.title}

Amerikanska konsumenter spenderade 56,9 miljarder dollar på spel under 2020

Amerikanska konsumenter spenderade rekordhöga 56,9 miljarder dollar på spel under 2020, vilket markerar en ökning om 27 procent mot 2019. Detta enligt NPD Groups månatliga rapport.

I december spenderades det totalt 7,7 miljarder dollar på spel i USA, vilket markerade en ökning om 25 procent mot samma period i fjol. Bryter man ned siffrorna stod själva spelen för 5,8 miljarder dollar, medan konsoler bidrog med 1,3 miljarder dollar. Spelrelaterade tillbehör stod för resterande 0,5 miljarder dollar.

Nintendo Switch var den bäst säljande spelkonsolen i USA både under december och under helåret 2020, sett till både enheter och det totala försäljningsbeloppet.

Det bäst säljande spelet under 2020 i USA, vilket inbegriper både försäljning i detaljhandeln och på nätet, var Call of Duty: Black Ops Cold War. Call of Duty: Modern Warfare som släpptes 2019 hamnade på andra plats. Båda titlarna är från Activision Blizzard.

Det markerar det tolfte året i rad som Call of Duty blir den bästsäljande franchisen på den amerikanska marknaden.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda nyhetsuppslagen från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar.

Nyhets- och aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser – smidigt va?

Nyheter om Microsoft

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Därutöver rekommenderar vi också att du prenumererar på vårt nyhetsbrev samt laddar ner vår app (helt gratis). Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza och Nordnet kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. För att investera i fonder så billigt som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR där du kan äga över 1 300 av de bästa fonderna och betala 30-50 % mindre i avgifter, varje år!

Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter!

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar kan vi verkligen rekommendera Hedvig. Vi jämförde direkt på deras site och sänkte vår egen kostnad för hemförsäkring med 2 436 kr per år, jämfört med det näst billigaste alternativet. Pengar som nu läggs på sparande istället.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Microsoft

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev