Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Amhult 2 ska avvakta med produktionen av kvarter U

Fastighetsbolaget Amhult 2:s styrelse har beslutat att avvakta med produktionen av kvarter U som är ändamålsbestämd för kontor och detaljhandel. Det skriver vd Maria Nord Loft i månadsrapporten för december.

Beslutet beror på covid-19 som har lett till att en del av kontorsarbetet kommer att i högre grad skötas från hemmet. Detta har en negativ påverkan på efterfrågan för kontor.

”Efterfrågan kommer att vara mindre och kanske i högre utsträckning innebära en funktion där plats för fysiska möten skall finnas och med tillfälliga arbetsplatser för de medarbetare som är inne för dagen. En omdaning som påbörjats redan före covid-19 men som snabbats på avsevärt”, skriver Maria Nord Loft.

Amhult 2 tänker i stället koncentrera sig på fortsatt utbyggnad av bostäder med upplåtelseformen hyresrätt.

”I detta arbete lämnades under årets sista månad in handlingar för bygglov av kvarter Spitfire (även benämnt kvarter ST) där vi skall producera ett kvarter med ca 80 hyresrätter. Upphandling skall ske första halvan av 2021 och preliminär produktionsstart är andra halvan 2021”, skriver Maria Nord Loft.

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Nyheter om Amhult 2

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Amhult 2

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt