Nyhet

Amhult 2 ska avvakta med produktionen av kvarter U

Fastighetsbolaget Amhult 2:s styrelse har beslutat att avvakta med produktionen av kvarter U som är ändamålsbestämd för kontor och detaljhandel. Det skriver vd Maria Nord Loft i månadsrapporten för december.

Beslutet beror på covid-19 som har lett till att en del av kontorsarbetet kommer att i högre grad skötas från hemmet. Detta har en negativ påverkan på efterfrågan för kontor.

”Efterfrågan kommer att vara mindre och kanske i högre utsträckning innebära en funktion där plats för fysiska möten skall finnas och med tillfälliga arbetsplatser för de medarbetare som är inne för dagen. En omdaning som påbörjats redan före covid-19 men som snabbats på avsevärt”, skriver Maria Nord Loft.

Amhult 2 tänker i stället koncentrera sig på fortsatt utbyggnad av bostäder med upplåtelseformen hyresrätt.

”I detta arbete lämnades under årets sista månad in handlingar för bygglov av kvarter Spitfire (även benämnt kvarter ST) där vi skall producera ett kvarter med ca 80 hyresrätter. Upphandling skall ske första halvan av 2021 och preliminär produktionsstart är andra halvan 2021”, skriver Maria Nord Loft.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Amhult 2

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Amhult 2

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt